HVAC

Centrale verwarming

Van radiatoren en vloerverwarming tot warmtepompen en verwarmingsketels op stookolie of gas, je cv-installatie is bij ons in vakkundige handen. Ook voor jaarlijks onderhoud of bij een defect staan we voor je klaar waardoor deze optimaal werkt. Goed voor je budget én het milieu.

Ventilatie

Een goede ventilatie is essentieel voor een gezond leefklimaat in je woning. De circulatie laat gezonde lucht binnen en voert vervuilde lucht af. Ook vochtproblemen zijn hiermee van de baan. Kies tussen ventilatiesysteem D (volledig automatisch) of C (natuurlijke en mechanische ventilatie).

Air Conditioning

Airco’s maken komaf met het benauwde gevoel wanneer uw lichaam in de zomer te snel opwarmt. Met een airconditioning installatie zorgt u voor een beheersbare temperatuur en vochtigheid die het leven een stuk aangenamer maken.

Sanitair

Je badkamer inrichten of renoveren? Welke werken ook moeten gebeuren, bij ECS Solutions ben je aan het juiste adres. Met passie en vakkennis plaatsen en renoveren we je badkamer. We doen tevens totaalprojecten, van de afbraak, voorbereidingswerken tot de installatie en perfecte afwerking.

Elektriciteitskast

Elektriciteit

Een goed onderhouden elektriciteitsinstallatie is onontbeerlijk voor de veiligheid van gezin en woning. Oudere elektriciteitsinstallaties zijn vaak niet voorzien op de vele huishoudtoestellen die we vandaag de dag tegelijk gebruiken, maar ze houden ook een veiligheidrisico in als ze te zwaar belast worden…
De algemene elektriciteitswerken is de term die wordt gebruikt voor al het standaard elektriciteitswerk. Het gaat dan om bijvoorbeeld het aanleggen van een meterkast of elektra aanleggen in de badkamer ten behoeve van een badkamerrenovatie. Denk daarnaast aan het vervangen van stoppen of het renoveren van de elektrische bedrading.

Onderhoud & depannage

Een onderhoudsbeurt verlengt de levensduur van je verwarmingsketel en verlaagt de kans op panne tijdens het stookseizoen. Bovendien zorgt zo’n check-up er ook voor dat je installatie zuinig blijft functioneren. Je bespaart er dus ook geld mee.

Het onderhoud van het centraal stooktoestel van uw verwarmingsinstallatie is een verplichting, zowel voor particulieren als bedrijven.

  • Centrale stooktoestellen op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen.
  • Centrale stooktoestellen op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool, …) moeten jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen.

Het onderhoud op een gas- of stookolieketel moet uitgevoerd worden door een erkende technicus.
De gebruiker van het centrale stooktoestel is verantwoordelijk voor het onderhoud. Bij huurwoningen moet dus de huurder het centrale stooktoestel laten onderhouden.